In opdracht van SVE Group werken wij samen met Mulderblauw, Studio Vinke, Atelier Loos van Vliet en Lüchinger Architects, aan de transformatie van de voormalige Roto Smeets locatie in onze eigen stad, Deventer. De ambitie voor de herontwikkeling van de locatie is het realiseren van een verrassend stedelijk en duurzaam woon-werkgebied.

De historische gelaagdheid van het gebied is een belangrijk thema. Het industrieel erfgoed van de drukkerij met haar sheddaken blijft behouden en wordt één van de hotspots in de nieuwe wijk. De combinatie van wonen en werken draagt bij aan de economische ontwikkeling van Deventer. Dankzij de ligging op het snijpunt van verschillende gebieden, lijkt ROTO de uitgelezen locatie om als ‘knooppunt’ van de drie economische profielen van Deventer, Open Informatiestad, Boeiende Beleefstad en Duurzame Maakstad, te dienen. Samen met de rijke geschiedenis van het terrein wordt ROTO een dynamische buurt met hoge verblijfskwaliteit waar wonen en werken hand in hand gaan.

De komende tijd werkt Studio Groen+Schild samen met het ontwerpteam verder aan de afronding van het masterplan en zijn wij als architect betrokken bij het ontwerp voor de herbestemming van het industrieel erfgoed en een deel van de nieuwe woon-werkgebouwen.

Renders: Mulderblauw

Ontwerpteam ROTO: Mulderblauw, Studio Vinke, Atelier Loos van Vliet en Lüchinger Architects, Studio Groen+Schild

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Arnold de Bruin, Thijs Bongers, Elise Brouwer