Topicus uses the latest technology to devise and build ICT solutions. For the Education sector, Studio Groen + Schild has designed an innovative working environment in the former Rabobank on the Singel in Deventer. In the heart of the office is a new wooden meeting pavilion. In the various houses of this pavilion, the young ICT professionals can consult, scrum and organize stand-up meetings. Variation in furniture and lighting ensures diversity in use and atmosphere. Reuse was the starting point for the workplaces around the central heart. Existing facades have been relocated to create open and dynamic work domains. The layout is flexible to allow the Topicans, as they call themselves, to work together in ever-changing teams.

Photography: Christiaan de Bruijne

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Thijs Bongers